Tho’ we’re apart, you’re part of me still
For you were my thrill on blueberry hill
http://www.youtube.com/watch?v=d4zF3M_Y24E
De multi ani acesta e desertul favorit pentru summer la sfarsit iar lady of the house schimba sortul bucatariei rapid -cu lenea pe deck -asteptand- nu pe Godot ci pe 27. Asteptarea trece repede caci , blueberries ne invadeaza . Nu-i vorba ca te pot invada si raspberries si prunele si perele … mai e un pic -pic -pic si -try to rememeberrr. http://www.youtube.com/watch?v=SUaXzMrznwU Si ce -i mai grozav, place la toata lume .
ce-ti trebuie inainte de lepadarea sortului :
un ou , o cupa cu zahar, o cupa cu faina , o cupa cu lapte si un pic de unt sa mazgalesti tava – dar o multime de blueberries – asa cam trei maini . Primele cinci le amesteci in ordinea scrisa -iesindu-ti o compoziteie de clatite , nu spalate , pe care o torni peste fructele spalate si asezata in forma- tava, yenna , ceramica- mazgalita cu unt . Totul se baga la cuptorul incins la 360 F or 180 C si dupa o 1/2 h e gata , calada ( some like it hot) or dupa alta 1/2 h ( some like it cold) I like it fresh 🙂
… pentru variatie si viitor se pune in aluatul clatit : vanilla, rum, cinnamon, orange blossom, lemon peel -cu raspberries de ex- or chocolate chips cu felii de pere-
cum va place…
Related articles
- Simple Sunday – Stability and Blueberries (shoesonthewrongfeet.com)
me like it anyway si much si a lot(nici de doua loturi nu m-as plînge, ca prea’s scumpe ‘n magazin), mai putin cind e numa’n poza! chiar imi lasa gura apa!
Thank you for mentioning my blog post Stability and Blueberries. I had to translate your post into English to read it and once I did I found your recipe to look quite delicious. Nothing is as wonderful to eat as fresh berries off the bush or baked into a lovely dessert. 🙂
🙂 You are welcome. Thx for stopping by . I do love blueberries off the bush, indeed .
Luminito, nu pot sa cred ca in gradina ursoaicei nu-i loc pentru 2-3 bushes . Scapi de castravetii atomici 🙂 Aici cresc ca nebunii ! Daca vrei seminte, or prin ce se raspandesc ei-doar fa-mi un semn, le arunc mintenas.Parol . La sfarsitul toamnei , o amica de sta la oras in tara ta, si confectioneaza chocolata fara piper 🙂 ma viziteaza, asa ca iti pot trimete chiar un bush mititel .
Reteta asta n-o stiusem! Ce bine arata! 😉
Inghit in sec, Josephine. Dar … pacatul nu e la tine, tu ai impartit bucuria cat ai putut, ramane sa trec la bucatarie daca asta vreau 😉
Cum stati cu uraganele pe partea aia de America?