…pregarire 20′-ca la armata
…preparare totala: 1 1/2 h -ca la mine…
…clapon , capon , whatever…
… nu costa cat face deci, bun si pentru un dry buget , ca dupa sarbatori. Se ia un clapon , eu l-am luat de la Amish -capon,pentru cine a uitat ce-i acela http://www.capons.com/what.htm -pana in doo kile ( de preferinta) – 500 gr smochine din freezer or de aiurea ( uscate-s ok too) sa fie un vin muscat – Muscat Ottonel-, nu vin turcii .. Salvezi 1/4 l,adica il pui departe de gura restul poti sa-l gusti pana la disparitie . Scortisoara baton, o ramurica rosemarin,alta de cimbru, sare si piper de la Adrian.
Iti ia cam 1 h si1/2 din viata….dupa ce frectionezi claponul cu sare si piper, il frigi pe toate partile la foc mic, apoi foc inabusit cu rosemarin si cimbru pentru un air Mediterranean adica ii pui capac si-l uiti cam 1/2 ora. pe timpul inabusitului , smochinele se fierb in vinul muscat+scortisoara=pana se hidrtateaza – cele uscate, or, cele scoase din freezer isi revin la viata , nu prea mult. Tot rezultatul acesta se pune peste claponul transat si se mai lasa pret de un pahar de vin .. …imediat … 1/2 h. Se serveste cu orez natur- cam asa . Gustul e di… vin normal , exotic ,ce te poarta cu gandul la malul Mediterranean- Ei tolanit la umbra chiparosilor.
Reblogged this on Basil Wheel.
îngrozitor de bun…
hmm, yummy!
I guess: one should blog on and full stomach!
Pfuu, ce fain arata, sunt sigur ca a iesit ceva pe cinste, clar nu m-as da in laturi, cum ma stiu gurmand 😛
Mai ca imi vine sa ma invit! Mai ales ca aici se bea sampania din cupe de cristal. Hmm! Cling!
Rodica , da, yummyyy
george, ha ha, never go shopping on empty stomach 🙂
teo… e simplu ca…buna ziua 🙂
La Fee , bine ai poposit .
E un picnic , e un pic ant si loc destul in cos.
Iar iN- acela(l) balonului avem si apa rece de izvor 😉
In acela balonului, cu mine de car buneee!!!