… daca tot am facut o obsesie rostogolita in forma colorata a toamnei ce ma napadeste in picaturi de pere si Ana are mere in fact poate sa fie orice fruct o astept pe Roxana cu un desert ce poate fi transformat si in bautura pentru adultii betivi
( detalii pentru bursucii cu piersici , caise, mere)- cureti perele de coaja , le tai in 1/2 , le scoti samburii . Le scufunzi intr-un sirop facut din :
200g zahar si 750 ml apa fiert pana la consistenta dorita unde plutesc si doua bete de scortisoara.
In aceasta baie scufunzi 1/2 tatile de pere pentru 15-20 minute (functie de marimea si taria fructului- timpul creste direct proportional)
Folosind o lingura cu gauri pe romaneste spumiera , le scoti usor din baie si le lasi sa se raceasca. Scoti si betele de scortisoara si adaugi in siropul ramas un liqueur ce iti place or nu .( noua ,voua ne-a placut de mure alcoholizate dhragaaa)
1/2 tatile de pere le-am pus in cupe de inghetata dar incap perfect si in cupe festive de sampanie ,or margarita ) peste care pui siropul de mai sus fara sa le inneci . Decorarea cu frunza de menta e pe masura ochiului de bursuc artist ( vezi pic 4 ex )
… si sa vie capricioasa Roxana 🙂
Arata intr-un fel … 🙂
Bursucii spun multumesc si se ling pe buze. 🙂
Aoleu, ce bine arata, pe cuvant de cinste ca mi-a lasat gura apa 😀
Cristina , un nu stiu ce si-un nu stiu cum…;)
pinguilde , simply the best 🙂
Teo , lipicioasa 😉