……….Na, ca m-au convins ! de, fete..ce stim noi… fundite, fustite si …zaharicale 🙂 Pai spune asa ,draga, atunci e simplu! Cofeturi si zaharicale felurite au tronat din vremea ocupatiei otomane pe malurile Dambovitei si tare-s gustoase, mai ales cand verile se intind levantin, ca un serbet de trandafiri sau cand iarna te tine la gura sobei ! Si mai e ceva, chestia asta are chichita sa, caci dincolo de desfatare, desertul are la romani functie sociala . La o prajitura si-o cafea s-au cucerit inimi, s-au schimbat testamente, s-au facut legi, s-au pus la cale casatorii. Pana si in romane sau in piesele de teatru, cele mai interesante lucruri( punctele culminante , adica) se petrec atunci cand se aduc deserturile si caffeaua . Asociate neintimplator , dulcegaria si cafeaua sunt boli boieresti, incurabile , transmisibile prin gust si care se manifesta prin dependenta fata de savoare.
Dar sa lasam vorbaria, dragilor, ca nu de asta ne-am intalnit !!! V-am pregatit (acum in toiul iernii ) >>> Fondue de fructe>>>>,ceva decadent care ne duce cu gandul …la o plaja sau… cum sa va spun eu mai bine… ..sau pe un camp de lupta ! E ca si cum ai merge pe urmele lui Napoleon si, pe campul de batalie , iti este adus un platou cu fructe proaspete pe care , cu ajutorul unei tepuse ucigase , il vei sacrifica in chocolate topita amestecata cu pulbere de nuca . Incepi sa intelegi lipsa de prudenta a imparatului si capitulezi in fata combinatiei rafinata de foarte dulce si amarui , de fructe reci si chocolate fierbinte cu arome de vanillie .
In timp ce ma gandesc ce sa tavalesc mai intai in chocolate , o felie de grapefruit or o capsuna…ma trazneste revelatia . Prin cap , desigur . Acum inteleg : pofticioasa si geloasa pe zei , cu ambrozia lor cu tot… omul a creat desertul…
Cred ca asta a fost intr-o dupa-amiaza de iarna , cand nu-l mai stapanea foamea , ci altceva trebuia potolit …gustul , dorinta de placere !
🙂 j.
windy
mi-ai vandut un pont grozav pentru un final en fanfare la o cina romantica, o sa devin irezistibil 😀
thank you so very much 😉
🙂 cu placere !…. 🙂
windy
aha, deci smecheria e si din pahare 🙂
sper sa te certe nimeni ca-mi vinzi secretele fetelor 😉
he he he, Surferb, astea-s secrete ” nevinovate”
Nu ma apuc eu sa deconspir ” secretele lui Polichinelle ” sa ma pun rau cu tagma femeeiasca:)
” Smecheria” din pahare e o ” mimosa” ( sampanie + orange juice la care se mai pune putin ( sau mai mult) rhum , felii de portocale si gheata ):) si ai un punch 🙂
enjoy it !
have a good time !
J, o să visez mimoze comestibile 🙂
Hmm, abia acum mi-am dat seama ca titlul blogului e Blue cafe, ma duc sa corectez la mine-n blogroll 🙂
NB
Mâine am o zi grea, dar mâine seară tăvălesc si eu prin spumă de ciocolată niște fructe mai fine…
MS pt idee 🙂
Andi , “mimosa ” nu se viseaza , se bea:):)
cum ti-a iesit ” rasboiul ” cu tepusele ucigase??
Te”provoc” la o zi usoara, asa ca fulgul de nea !!
nu-i usor , nu-mi placea “leapsa” ci ” ascunselea” dar incerc caci, am ras cu pofta ! (leapsa de la ciocolatacupiper)
Asa- dar , obsesii marunte, tabieturi ,fixatii, ganduri care fug alungate de vant :
1- imi place cafeau la orice ora din zi si noapte
2-ma supar ca rar gasesc carti care sa dureze mai mult de 3 zile
3- nu-mi place ca am un carnetel si-mi iau notite , pe care le rup dupa o ora
4-imi place sa ascult o melodie si de 100 de x..pana-mi trece
5-imi place desordine mea, ma gasesc in ea,oricum e haosul meu ordonat
6- Imi place sa vorbesc cu oamenii necunoscuti , in gand si sa-i ascult
7- nu-mi place zaharul in cafea sau ceai
8-imi place argintul si tot ce e faurit din el
9-cand merg pe strada , nu ma uit pe jos ( impiedicata )
10-imi place sa ma uit la forma norilor
11- nu ma plictisesc niciodata, imi gasesc de facut ceva oricand
12-adorm repede
13- la sculare imi trebuie timp sa-mi ” inghit galbenusul”
14-imi place zapada cand se asterne si cand scartie sub pasi
15-nu-mi place cand se topeste
16- imi place sa cant la pian cu ochii inchisi
17-nu-mi place cand suna telefonul
18- imi place sa gatesc pentru altii
19- nu-mi place sa mananc ce am gatit imediat,
20-imi place mirosul de paine cald , de cozonac si de mar copt
21-imi place chocolata amara
22-imi plac filmele vechi
23- imi place sa calaresc
24- nu-mi place la doctori
25 -imi place sa ” barfesc” cu copiii mei
26-imi place sa ma plimb cu ” The dog”
27- imi place sa fac fotografii la lucruri, copaci,aiurea, la ocean
28-nu-mi plac lucrurile stramte, gatuite
29-imi plac pantofii frumosi
30-imi place sa ma joc de-a ” gradinareasa”
31-nu-mi place sa conduc
32-imi plac insa masinile de moda veche
33-imi place sa merg cu trenul
34-nu-mi place sunetul de sticla zgariata
35-imi place albul si verdele
36-imi place toamna
37-imi plac diminetele in liniste
38- imi plac serile cand auzi greierii si cicadele
39-iarna imi place focul din camin
40- imi plac perlele
41- imi place sa calatoresc
42- nu-mi place ca am ” spaime”
43- imi plac parfumurile , asortate pe seasons
44-imi place sa merg in picioarele goale
45-nu-mi plac papucii
45- imi place vorba soptita
46-nu-mi place vorbitul tare, strigat
47-nu-mi place sa-mi aniversez ziua de nastere
48-imi place sa fac cadouri
49- nu-mi place sa impachetez, sa fac bagaje
50-imi plac suprafetele din lemn
51- imi plac oamenii frumosi
52-nu-mi plac pisicile
53-imi plac antichitatile
……………………………………..
si ma opresc aici , caci nu-mi place sa plictisesc
xxj.
Canti la pian? Te-am mai intrebat candva si te-ai fofilat ca boarea de vant ce-ntoarce paginile unei partituri la alta piesa. 🙂
Pinguinito !
Da, fara auditoriu .
Tu ce mai faci?? astept partea a doua , de dupa raceala…. insanatosirea !!:) se pare ca “febra ” ne face artisti:)
Wind – puteai să preiei ”leapșa” de la mine din postul”Lucruri care nu mă mai definesc”. Eu renunț întotdeauna la ce nu-mi mai place 🙂 Doar la mine însămi nu pot renunța când mă enervez 😆
54-nu ma plictisesc discutand cu mine insumi, chiar daca, uneori, nu-mi pot da toate raspunsurile.
Uneori poate insemna si foarte des.
Bonjour Alizée exotique! I love your blog, ce pacat ca Chronos ma “penalizeaza”, c-as da mai des p-aci… Bon, observ ca esti French cuisine oriented… 🙂 Voilà de vezi o reteta de supa de Champagne, pentru 6 persoane, testata si aprobata la rude care au locuit la Reims vreo 15 ani:
1 polonic de Cointreau
2 polonice de sirop de trestie de zahar
2 limes(lamîi verzi)=zeama lor…
cuburi de gheatza
1 sticla de Champagne, of course!!!
Pregatirea: varsa într-un recipient Cointreau, siropu’ si zeama celor doua limes; lasa la macerat o noapte; adauga champagne înainte de-a servi, cu glasoanele=cuburilii de gheatza… cheers!!! à la vôtre, glou-glou!!!:-)
P.S. Pentru fondue si alte-alea, vezi p-aci, cum întelegi franceza:
http://www.linternaute.com/femmes/cuisine/
Fondue fara crabi????? 😀
Mircea Suman: 🙂 thx 4 stopping by
sa cred ca ” nu te certi ” niciodata in gand??;)
Andi : 🙂
cand nu mai avem motife de veselie sau intristare , traim ” in stare pura” ! Enerveaza-te mereu !!:)
Melanie :
thx, am “tintuit” revista la favs :):)
Imi place sa .. fiu ” challenge ”
E ca si cum ai pune un american sa zica ” Rouen” 🙂
hello , Doc !
welcome and happy new year !!
nu-ti fie teama 🙂 tort de crabi, am inteles 🙂
Maryland Crab Fondue Ingredients
1 lb Maryland crab meat Salt to taste
1 pk (8oz) cream cheese Pepper to taste
1 pk (8oz) grated Gruyere cheese 1/4 c Dry sherry
1/2 c Milk 1 Loaf French bread, cut into
1/4 ts Lemon & pepper seasoning 1 ” cubes
Instructions for Maryland Crab Fondue
Remove all cartilage from crab meat. Combine cheeses, milk, seasonings & sherry in fondue pot, set on low; stir until blended & smooth. Add crab meat, stirring occasionally, until hot & bubbly, 5-10 minutes. Spear cubes of bread on fondue fork & swirl in a figure eight motion to coat. (If fondue thickens while standing, stir in a little additional milk or sherry.) If you do not have a fondue pot, mixture may be made in a double boiler & served from that or transfer to a chafing dish
wind:
Yauzzzzaaaa!!!! I can eat my keyboard 😀
Multumesc pentru Dionis. A fost o surpriză uriașă…